• Nederlands
    • Deutsch

Regio

Overzichtskaart bezienswaardigheden

De Eifel heeft voor een ieder zeer veel te bieden, van prachtige natuur, cultuur, familietripjes, sportieve activiteiten, wintersport, voor een ieder wat wils.  Om onze gasten een idee te geven wat er in de omgeving van Hellenthal te doen is,  bieden wij u deze gratis overzichtskaart aan. U kunt deze gratis afhalen bij de deelnemende hoteliers van Hollerath/Ramscheid of gratis downloaden met de volgende link:

Overzichtskaart bezienswaardigheden

Aktivi Indoorspeelpark

Aktivi is een 2.000 m2 groot  indoor speelpark en ligt in het "Aktivpark" van Kall. Uw kinderen kunnen zich hier naar harte lust uitleven. Trampolines, Klimwand, springkussens, indoor voetbalveld, genoeg voor uren speelplezier. Aktivi biedt aktie en avontuur voor grote en kleine kinderen.

 

Auelstrasse 40

53925 Kall

 

Tel. 0049 2441 4747

Fax:0049 2441 6086

City Outlet Bad Münstereifel

City Outlet Bad Münstereifel

In historische binnenstad van Bad Münstereifel vindt u het in 2014 geopende outlet center. Dit romantische stadje is het bezoeken zeker waard. U vindt hier een groot assortiment aan afgeprijsde merkartikelen, na het shoppen kunt u heerlijk op een van de vele terrasjes genieten van uw aankopen

 

City Outlet Bad Münstereifel

Trierer Straße 1

53902 Bad Münstereifel

Tel, 02253 5422380

Kronenburger See

Kronenburger See

Het stuwmeer Kronenburgersee is een ideale bestemming voor een dagtrip met de hele familie. Kronenburgersee biedt vele ontspannings- en vrije-tijdsmogelijkheden. U kunt heerlijk van de zon genieten op de zonneweides, terwijl uw kinderen zich vermaken in het water op de waterglijbanen en speelplaatsen. De sportieve gasten kunnen zich uitleven op de beachvolleybalvelden, tennisvelden of elkaar verslaan op de mini-golfbaan.

Monschau

Monschau

Monschau is met zijn historische centrum en prachtig gesnoeide hagen het bezichtigen zeker waard. De oude romantische vakwerkhuizen en kleine steegjes nodigen uit voor een mooie stadswandeling. 
In het centrum van Monschau vindt u niet alleen vele handwerkwinkeltjes, maar ook voor een uitgebreid kunst-, cultuur en museumaanbod kunt u inMonschau terecht. Van brouwerij, glasblazerij, mosterdmolen tot het rode huis met zijn beroemde 3-etage hoge wenteltrap, u vindt het allemaal in Monschau.

Knauf Shopping Center

Knauf Shopping Center

Op 50 Minuten rijden van Heidehof vindt u in Luxemburg Knauf Shopping Center, dagelijks geopend van 09.00 - 19.00 uur (behalve op 25.12 en 01.01).

Meer dan 40 winkels onder 1 dak, 1200 parkeerplaatsen waarvan 700 overdekt.

 

Aan de overzijde van dit winkelcentrum bevindt zich Mared Indoor Speelplaats en een groot tuincentrum. Kortom genoeg vermaak voor de hele familie

 

KNAUF SHOPPING CENTER IN SCHMIEDE :

3, Op d'Schmëtt
L-9964 Schmiede / Huldange
GPS : schmett oder schmiede
Telephon : (+352) 979 733 
Fax : (+352) 979 901 401
Info@knaufshopping.lu

Nationaalpark Eifel

Nationaalpark Eifel

Het Nationaalpark Eifel heeft in 2004 haar deuren voor bezoekers geopend. Dit park was het eerste nationaalpark in Noordrijn Westfalen en het 14e nationaalpark van Duitsland. Het park is 11.000 hectare groot en heeft als thema "Natuur - Natuur laten zijn zo als hij is".  In het verleden werd het gebied gebruikt voor de houtindustrie, nu heeft men zich als doel gesteld om het oorspronkelijke bos te herstellen.

 

Het gebied strekt zich uit van België tot in het noord-oosten liggende Nideggen en omvat het zuidelijke deel van Kreis Aken en Kreis Düren alswel het westelijke deel van Kreis Euskirchen. Buiten het afwisselende landschap wat dit nationaalpark biedt, treft u hier 1.600 verschillende soorten vogels en inheemse plantensoorten aan

Nürnbergring/Spa Franchorchamps

Dit legendarische circuit is het bezoek zeker waard, niet alleen kunnen motorsport liefnebbers hier hun hart ophalen, maar dit circuit heeft voor een ieder genoeg te bieden. De vele evenementen die hier worden georganiseerd staan garant voor een dag vol spanning en sensatie.

 

Nürburgring Automotive GmbH

Nürburgringboulevard 1

53520 Nürburg

E-Mail: info@nuerburgring.de

 

Spa Franchorchamps

Route du Circuit, 55

4970 Francorchamps

Belgien

Tel.: 0032 87 29.37.0

Phantasialand Brühl

Op slechts 1 uur rijden van Heidehof, vindt u het pretpark Fantasialand in Brühl. Dit park biedt naast vele uren plezier, aktie, spanning en sensatie ook diverse dinnershows.

Het in 2012 nieuw geopende "het gekke hotel Tartüff en de boeiende show "Jump" zorgen voor veel verrassingen. Ook winterdag is Fantasialand zeker het bezoeken waard, tijdens de decembermaand ademt het hele park een gezelige kerstsfeer uit en ontsteekt de kerstman iedere dag de kerstverlichting.

Plopsaland Coo

Plopsaland Coo

Naast de watervallen van Coo, vindt u het van de TV bekende Plopsaland Coo. Dit pretpark ligt op ca. 50 minuten rijden van Heidehof. Uw kinderen kunnen zich hier prima vermaken in de Mega Mindy flyer, de wildwaterbaan, Wicki de Viking achtbaan en natuurlijk meezingen tijdens de optredens van kabouter Klus en kabouter Kwebbel.

Vanaf de uitkkijktoren heeft u een prachtig uitzicht over de watervallen en de omgeving, Plopsaland Coo is de ideale dagtrip om plezier met natuur te combineren.

 

Plopsa Coo

Coo 4

4970 Stavelot

België

Rursee

Rursee

Te midden van het Nationaalpark Eifel ligt de Rursee. Dit stuwmeer nodigt u niet alleen uit om de diverse prachtige wandelroutes te bewandelen, maar ook om tijdens warme zomerdagen verkoeling te zoeken in het natuurbad Einruhr of het buitenbad van Rurberg. Voor natuurliefhebbers, maar ook voor watersporttoeristen is dit gebied een aanrader.

Venntastic Beach

Aan het stuwmeer van Bütgenbach vindt u het sport en vrije-tijdscentrum Worriken. Dit sportcentrum beschikt over een sporthal, klimmuur en het naastgelegen "Venntastic-Beach" beschikt over een aangelegd zandstrand met ligweides, watertrampolines, waterglijbanen, waterfietsen, beachvolleybal- voetbalveld, en een speeltuin.

 

Sportcentrum Worriken

Worriken 9

4750 Bütgenbach

België

Vogelsang IP

Vogelsang IP

Dit voormalige NS-Ordensburg Vogelsang is na 60 jaar militair gebruik geopend voor publiek. In dit monumentale bezoekerscentrum wordt u geinformeerd over het Nationaalpark Eifel en de geschiedenis die deze omgeving rijk is.

 

Onder leiding van een gekwalificeerde gids worden er dagelijks rondleidingen gegeven waarbij u een inzicht krijgt van de geschiedenis, architectuur en wordt u tevens geinformeerd over de natuur van de Eifel. De diverse thematische tentoonstellingen en voordragen complementeren het geheel.

 

De 48 meter hoge uitkijktoren op de oostvleugel biedt u een prachtig uitzicht over het dal. De omgeving van Vogelsang biedt de bezoeker een aantal prachtige wandelroutes die u op eigen gelegenheid kunt ontdekken of onder leiding van een gids.