• Nederlands
    • Deutsch

Geschiedenis

Kermis Ramscheiderhöhe

Kermis Ramscheiderhöhe

Het is niet helemaal duidelijk wanneer Heidehof gebouwd is, zeker is dat het gebouw van voor 1900 is. Heidehof was van oudsher het boerenbedrijf van de famlie Arft, zij hadden in het bijgebouw al kamers in de verhuur voor vakantiegasten. later werd dit door de familie Kraus verder uitgebreid. Ferienparadies Heidehof dankt zijn naam omdat er in de jaren '30 aan de overzijde veel heide groeide. Omdat het dorp Ramscheid, waar Ramscheiderhöhe deel van is, geen kerk had mocht men hier ook geen kermis vieren. De inwoners van Ramscheiderhöhe organiseerde daarom hun eigen kermis. Het verhaal gaat dat men pas echt kermis kon vieren als men zijn os 3 emmers bier liet leegdrinken.

Jachthuis Belgische prinses

Jachthuis Belgische prinses

Op de plek waar nu onze speelplaats is, heeft vroeger het jachthuis gestaan van een Belgische prinses. Helaas is deze woning tijdens de tweede wereldoorlog stukje bij beetje afgebroken en werden alle bouwmaterialen elders gebruikt.

Ardennenoffensief

Ardennenoffensief

Aan het eind van de tweede wereldoorlog begon Duitsland een groot offensief. Men probeerde dwars door België, Antwerpen te bereiken. De naam van deze operatie was "Unternehmen Wacht am Rhein", vernoemd naar de patriottische hymne "Die Wacht am Rhein".

 

Van 16 december 1944 tot maart 1945 werd er om het Rijnland en de Eifel hard gevochten. Vandaag de dag, meer dan 60 jaar na het einde van de tweede wereldoorlog zijn deze sporen nog steeds zichtbaar.

Aan de overzijde van Heidehof vindt u de "drakentanden" welke onderdeel waren van de Siegfriedlinie.

 

Heidehof zat in het middelpunt van de gevechten, aan de voorzijde lagen de Duitse strijdkrachten . Aan de achterzijde lag de 99ste divisie van het Amerikaanse leger. In onze achtertuin vindt men nog vele schuttersputten waar men zich had ingegraven.

 

De offers van zowel het Amerikaanse 99th division als het Duitse 277VGD waren onvoorstelbaar groot. Bij de parkeerplaats van de "Holleratherknie" vindt u een gedenksteen ter nagedachtenis aan alle slachtoffers

 

  Gevallenen Vermisten  Gewonden
       
Duits 17.236   16.000 34.439
U.S.A. 19.276 21.144 47.139

 

Ons GPS wandelingen "Narzissenwiese" en "Battle of the Bulge Tour" voert u niet alleen langs de vele interessante punten uit de geschiedenis, maar ook de natuur maakt de wandeling zeker de moeite waard.

 

 

Bron:

www.wikipedia.de

www.ww2online.nl